Nieuws > Programma bekend Paralympische Toptalentstage

Februari 2014

Tom geselecteerd voor Paralympische Toptalentstage in SochiNog even en dan is het zover. Op vrijdag 7 maart vertrekt Tom met de andere 7 geselecteerde toptalenten naar Sochi. Het doel van deze stage is om toptalenten tot 21 jaar voor te bereiden op de Paralympische Spelen 2018 in Pyeongchang, door ze ervaring op te laten doen in de aanloop naar en tijdens de Paralympische Spelen in Sochi.

 

De geselecteerde talenten voor de Paralympische Toptalentstage zijn, naast Tom: skiërs Thomas Mulder, Jeffrey Stuut, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Kim Monsieur, Ricardo Jas en snowboardster Ilse van Rhenen. Tijdens Sochi 2014 zullen de talenten wedstrijden van de eigen en andere sporten bekijken en analyseren, de openingsceremonie bijwonen en het Paralympisch dorp bezoeken. Olympische en Paralympische topsporters worden ingezet om hun ervaringen te delen. Tijdens de Spelen ontmoeten ze andere talenten uit diverse landen die eenzelfde programma organiseren voor hun talenten (waaronder Oostenrijk en Duitsland). 

Het complete programma is nu bekend en kan je hieronder vinden. Hoogtepunt zal o.a. een lunch met Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollehoven zijn. Prinses Margriet bezoekt het evenement als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. Dat coördineert en faciliteert sinds 1989 naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

Programma voor Paralympische Toptalentstage in Sochi


De Paralympische Toptalentstage is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation en provinciale en gemeentelijke sportpartners
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!