Nieuws > Tom geselecteerd voor Paralympische Toptalentstage in Sochi!!!

Oktober 2013

Tom geselecteerd voor Paralympische Toptalentstage in SochiIn SnowWorld Landgraaf , tijdens het evenement “De Hoogste Wintertijd 2013”, zijn de deelnemers aan de Paralympische Toptalentstage bekend gemaakt. Het doel van deze stage is om toptalenten tot 21 jaar voor te bereiden op de Paralympische Spelen 2018 in Pyeongchang, door ze ervaring op te laten doen in de aanloop naar en tijdens de Paralympische Spelen in Sochi.

 

De geselecteerde talenten voor de Paralympische Toptalentstage zijn skiërs Thomas Mulder, Jeffrey Stuut, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Kim Monsieur, Tom Houben, Ricardo Jas en snowboarder Chris Vos. In de aanloop naar de Sochi 2014, gaan de talenten onder meer in workshops aan de slag met competenties die een topsporter moet hebben. Daarbij wordt gefocust op loopbaanplanning, het inrichten van de leef- en trainsituatie en persoonlijk leiderschap. Ter voorbereiding worden individuele gesprekken gevoerd om de aandachtsgebieden per persoon vast te stellen.

Tijdens Sochi 2014 zullen de talenten wedstrijden van de eigen en andere sporten bekijken en analyseren, de openingsceremonie bijwonen en het Paralympisch dorp bezoeken. Olympische en Paralympische topsporters worden ingezet om hun ervaringen te delen. Tijdens de Spelen ontmoeten ze andere talenten uit diverse landen die eenzelfde programma organiseren voor hun talenten (waaronder Oostenrijk en Duitsland).

De namen van de talenten werden zaterdag bekendgemaakt tijdens de Hoogste Wintertijd, een veertien uur durende wintersportmarathon om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation en het aangepast skiën.

In de aanloop naar en tijdens de Paralympische Spelen London 2012 was er voor het eerst een (succesvolle) Paralympische Toptalentstage. Hier is het idee ontstaan om ook voor de winterspelen in Sochi een talentstage te organiseren. De NSkiV en de Noc-NSF hebben besloten om een selecte groep Paralympische toptalenten te selecteren en uit te nodigen in Sochi voor een stage van 6 tot en met 14 maart tijdens de Paralympische Spelen in 2014. De Paralympische Toptalentstage is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation en provinciale en gemeentelijke sportpartners
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!