Mijn Sporten

Wakeboarden
Met wakeboarden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen via een clinic in 2011 van Kees-Jan van de Klooster. Deze clinic werd gehouden op de baan van Downunder recreatie te Nieuwegein in samenwerking met de stichting ABS. (Klik hier voor een videoverslag van deze clinic). Dit ging al heel snel goed en wilde ik dit wel vaker gaan doen. Ik woon heel dicht bij de kust en op de Kustsurfvereniging Noordwijk kan ik, als de zee rustig is, prima achter de boot waken. Nu nog oefenen voor een paar coole trics.

Tom Houben - Wakeboarden op de Noordzee

Als het even kan gaan wij naar Maaseik. Hier wonen Marlou en Franco, familie van mijn vader, direct aan de Maas. Franco heeft een Mastercraft: dit is de perfecte boot voor wakeboarden. Er zit wel 240 pk in en heeft speciale tanks die je kan laten vollopen met water. Doordat de boot dan dieper in het water komt te liggen trekt hij een grotere hekgolf waardoor je super kan wakeboarden.

Materiaal en uitrusting
Het enige wat je nodig hebt is een wakeboard en een speciaal zitje. Het zitje wordt vastgeschroefd op de plaats waar anders de bindingen zitten. Het zitje maken was het grootste probleem. Deze moet toch een beetje op maat gemaakt geworden en is niet standaard in de winkel te koop. Wij hebben er eerst 1 geleend van Rordy Slort om uit te proberen. Deze was echter van RVS gemaakt en bleek in de praktijk veel te zwaar te zijn. Via een vriend zijn we bij een constructiebedrijf gekomen die een superlicht zitje van Aluminium heeft gemaakt dat perfect voldoet (bedankt Richard). Tevens is voor mijn voeten een plaat gemaakt met breed klittenband erop gelijmd. Onder de zolen van mijn neopreen schoentjes zit ook klittenband genaaid waardoor het heel eenvoudig wordt om in het water mijn voeten vast op het board te krijgen. Het zitje zelf is van catamarandoek gemaakt en eenvoudig te verstellen.

Mocht je trouwens niet in het bezit zijn van een boot dan zijn er diverse locaties waar je via een kabel kan wakeboarden zoals:

• Downunder recreatie -Nieuwegein

Wet 'n Wild - Alphen a/d Rijn

SKEEF - Heerhugowaard

• Lido - Almere

Er zijn ook een aantal stichtingen die soms een wakeboard clinic organiseren voor mensen met een handicap zoals:
 

 Stichting ABS: http://www.stichtingabs.nl/

 Sport is leven: http://www.sportisleven.nl/


facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!
Nieuws