Mijn Sporten

Rolstoelbasketbal

Grasshoppers
Met basketbal ben ik in contact gekomen via een demodag in Katwijk bij de STOL-Grasshoppers in 2010. Hier heb ik de eerste trainingen gehad onder leiding van Jaap van Beelen.
Het rolstoelteam van de Grasshoppers traint elke vrijdag van 17:15 uur tot 18:45 uur in sporthal Cleyn Duyn te Katwijk. Informatie bij Anton Nijgh.
Grasshoppers rolstoelbasketbal

Meer informatie over de basketbalvereniging STOL-Grasshoppers vindt je hier: www.grasshoppers.nl

Kameleon
Tom Houben - Kameleon rolstoelbasketbalverenigingNa de Grasshoppers ben ik gaan spelen bij Basketbalvereniging Kameleon in Den Haag.
Hier heb ik in het 1e en 2e team bij de seniorencompetitie gespeeld in Toernooi divisie B en C.
De trainingen worden gegeven door John Licht en zijn op maandagavond van 20.00 tot 22.00 in Sporthal 't Zandje (Schimmelweg 202, Den Haag) en op woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in het clubgebouw van Kameleon (Veldzicht 20 Den Haag)..
Klik hier voor een fotoverslag van de finaledag 2012.

Wil jij ook meedoen? Informatie bij Trainer/Coach John Licht
E-mail: j.licht@upcmail.nl  Tel. 020-686 50 50  Mobiel: 06-340 510 70

Kameleon rolstoelbasketbalvereniging Meer informatie over de sportvereniging Kameleon vindt je hier: www.isvkameleon.nl/

Regiocompetitie NBB regioteams rolstoelbasketbal
Tom Houben - regioteam Zuid Nederland NoordDe Nederlandse Basketball Bond is in 2009 samen met de Johan Cruyff Foundation het project 'Jeugdrolstoelbasketbal Nederland' gestart. Jeugdrolstoelbasketbal Nederland heeft als doel jeugd met een handicap in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar de mogelijkheid te bieden om rolstoelbasketbal te spelen binnen een redelijke afstand van de woonomgeving. Sinds twee jaar is er dus ook een echte jeugdcompetitie voor jonge rolstoelbasketballers. Deze competitie, waar de regioteams aan meedoen, is gerealiseerd met steun van de Johan Cruyff Foundation.

Zelf heb ik gespeeld in het team van regio Zuid Nederland Noord, In 2012 zijn wij derde geworden op de finaledag. Op 15 april 2012 zijn de Finale regiocompetities in het Topsportcentrum van Almere gespeeld.
Wij zijn met ons team ook hier weer derde geworden.

Regioteam Zuid Nederland Noord -  Seizoen 2011-2012

Meer informatie over 'Jeugdrolstoelbasketball Nederland' vindt je hier: http://www.basketball.nl/ontwikkeling/basketballunites/rolstoelbasketball/jeugdrolstoelbasketball

Nederlands U22 rolstoelbasketbalteam
Tom Houben - Nederlands U22 rolstoelbasketbalteamOp de eerste regio competitiedag in 2010 werd ik uitgekozen om mee te doen met de jong-oranje selectie rolstoelbasketbal onder 18. Sinds 2012 train ik ook mee met de selectie Nederlands U22 rolstoelbasketbal team op Papendal. Hier krijgen wij training van Irene Sloof en Kees van de Bunte. Wij hebben in 2012 meegedaan aan het jeugd-EK rolstoelbasketbal in Stoke Mandeville -Groot-Brittannië. Klik hier voor een fotoverslag, Verslagen van het EK-2012 hiervan kan je terugvinden onder Nieuws. Meer informatie over data wedstrijden en trainingen vindt je in Mijn Agenda. Vanaf september 2013 neem ik deel aan het CTO programma op Papendal waar ik o.a. meetrain net de nationale dames- en herenselectie rolstoelbasketbal.
Helaas heb ik door een blessure de laatste tijd weinig kunnen trainen. Op dit moment ben ik weer langzaam aan het opbouwen met de training en hoop ik binnenkort weer vol mee te kunnen doen.

Nederlands U22 rolstoelbasketbal team - Seizoen 2011-2012

Meer informatie over de Nederlandse Jeugdselectie U22 vindt je op: http://www.basketball.nl/topsport/rolstoelbasketball/jeugd en op http://www.rolstoelbasketbal.nl/


facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!
Nieuws